Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ķirbja kūka ar dzērvenēm

2013. gada 23. septembris
Foto: Zannda T.
Pagatavošana
90 min
1. Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
2. Liek katliņā un uzlej nedaudz ūdens, sautē kamēr ķirbis paliek mīksts.
3. Ķirbi atdzesē. Tad to sastampā vai sakuļ ar mikseri/blenderi. Es iztiku ar sastampāšanu.
4. Pievieno iebiezināto pienu. Visu samaisa, pievieno mīkstu sviestu, olas, cukuru, sāli, mannu, citrona sulu un rūpīgi sakuļ.
5. Iejauc ogas, šokolādi vai ko sirds kāro un samaisa. Lej cepamajā pannā (man ir 21 cm) un liek uzsildītā cepeškrāsnī uz 150 grādiem. Cep 1 stundu. Iedurot kūkā (es parasti to daru ar sērkociņu), ja mīkla nelīp, tad ir gatavs.
6. Ņemam ārā un atdzesējam.
7. Ļoti garšīgi ir arī pārliet pāri vaniļas mērci.
8. Labu apetīti!
Uz augšu