Rupjmaizes kūka

2013. gada 23. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
50 min
1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumu saputo ar cukuru, kanēli.
2. Rudzu rīvmaizi samaļu kafijas dzirnaviņās (lai arī Lāču rīvmaize ir gana smalka, pievienojot samaltu rīvmaizi kūka kļūst gaisīgāka) un iemaisa olu dzeltenumos.
3. Beigās iecilā saputotus olu baltumus.
4. Masu lej formā un cep līdz iebakstot ar kociņu, tas neaplīp.
5. Biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm.
6. Apakšējo kārtu apsmērē ar brūkleņu ievārījumu un apm. 1/3 putukrējuma (sakults ar nedaudz cukura). Liek virsū otru biskvīta kārtu un apsmērē virsiņu un sānus ar atlikušo putukrējumu.
7. Ja grib, var rotāt ar rīvētu šokolādi, šokolādes skaidiņām, brūklenēm. Rotātu vai nerotātu, šo kūku mūsmājās un visur, kur aizvedu to kā ciemakukuli, apēd acumirklīgi, gardi laizīdamies un brīnīdamies.
8. Lai garšo arī Jums!
Uz augšu