Rupjmaizes kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 8 olas
  • Nepilna glāze cukura
  • 1 tēj.k. kanēļa
  • 1 /2 paciņa rudzu rīvmaize ( Lāču)
  • Apm. 300 ml saldais krējums (ar mazo paciņu 200 ml, man šķiet, ir drusku knapi)
  • Brūkleņu ievārījums vai svaigi saberztas brūklenes ar cukuru vai medu

Pagatavošana

50 min.
  1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumu saputo ar cukuru, kanēli.
  2. Rudzu rīvmaizi samaļu kafijas dzirnaviņās (lai arī Lāču rīvmaize ir gana smalka, pievienojot samaltu rīvmaizi kūka kļūst gaisīgāka) un iemaisa olu dzeltenumos.
  3. Beigās iecilā saputotus olu baltumus.
  4. Masu lej formā un cep līdz iebakstot ar kociņu, tas neaplīp.
  5. Biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm.
  6. Apakšējo kārtu apsmērē ar brūkleņu ievārījumu un apm. 1/3 putukrējuma (sakults ar nedaudz cukura). Liek virsū otru biskvīta kārtu un apsmērē virsiņu un sānus ar atlikušo putukrējumu.
  7. Ja grib, var rotāt ar rīvētu šokolādi, šokolādes skaidiņām, brūklenēm. Rotātu vai nerotātu, šo kūku mūsmājās un visur, kur aizvedu to kā ciemakukuli, apēd acumirklīgi, gardi laizīdamies un brīnīdamies.
  8. Lai garšo arī Jums!

Komentāri

njaaa 2015. gada 15. oktobris 15:53
un cik liela tā paciņa ar rīvmaizi?un cik lielā kūkas formā (diametrs) jācep - lai vismaz pirmajā reizē izdotos kā receptes autore domājusi?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize