Puķkāpostu mērce

2013. gada 7. septembris
Foto: Depositphotos.com
Mērci var lietot kā veselīgāku aizstājēju Bešamela un Alfredo mērces vietā, to var likt klāt citiem rīsu un makaronu ēdieniem un sacepumiem, lazanjai, picās un pat izmantot zupās.
Var uzglabāt pāris dienas ledusskapī slēgtā traukā vai pat sasaldēt. Ja mērcei zudis krēmīgais izskats, tad tai pievieno pāris tējkaroties silta piena un/vai olīveļļu.
Pagatavošana
45 min
1. Puķkāpostus novāra sālsūdenī mīkstus. Nokāš.
2. Ķiploku daiviņas sagriež gabaliņos, viegli apcep. Pārcepts ķiploks būs rūgts un sabojās mērcei garšu.
3. Puķkāpostiem pievieno pienu, pusi no buljona daudzuma, olīveļļu, šķipsniņu piparus un šķipsniņu muskatrieksta.
4. Visu sablenderē līdz masa kļūst viendabīga un krēmīga. Ja šķiet, ka nav pietiekami viendabīga, tad pievieno vēl buljonu pēc vajadzības.

Labu apetīti!
Uz augšu