Ābolu mafini

4 1

Sastāvdaļas

  • 400 g āboli, jau sagreizti bez mizas un serdes
  • 80 ml eļļa
  • 70 g cukurs
  • 1 tēj.k soda
  • Ap 200 g kviešu milti (miltu daudzums atkarīgs no ābolu šķirnes,ja ļoti sulīgi tad milti var aiziet vairāk, ja miltaināki āboli,tad pietiekami ar 200 g)
  • 2 ēd.k rudzu milti
  • Žāvētas dzērvenes vai citi augļi, ogas, var arī bez
  • Kanēļcukurs apbēršanai
  • Mīklai - Garšvielu maisījums ābolu kūkām:
  • Sastāvā kanēlis, krustnagliņas, ingvers un citronu pulveris

Pagatavošana

40 min.
  1. Ābolus nomizojam, izgriežam serdes, iznākumam jābūt 400 g.
  2. Sagriežam mazos gabalinos, pielejam eļļu, pieberam cukuru un visu sablenderējam viendabīgā masā bez gabaliņiem.
  3. Pievienojam masai sodu un rudzu miltus, izmaisam.
  4. Pievienojam garšvielu un beram klāt kviešu mitlus. Es izmantoju dzidros ābolus un pietika ar 200 g miltu.
  5. Gatavai mīklai jābūt biezai, no karotes tā netek, bet slīdoši krīt.
  6. Pildam formiņās, aptuveni 2/3 aizpildam.
  7. Pirms cepšanas uzberam kanēļcukuru.
  8. Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm, atkarīgs no formiņu izmēra.
  9. Lūk, gatavie mafini.
  10. No šīs mīklas man sanāca 12 mafini 7cm diametra formiņās.
  11. Aromātiski......
  12. Maigi, mitri, un ļoti gardi.
  13. Un visvairāk izbrīna šī pasakainā garša, jo sastāvdaļās gandrīz nekas īpašs nav, ne olas, ne sviests, ne krējums, vai kas tamlīdzīgs.
  14. Labu apetīti!

Komentāri

elizabete 2014. gada 3. janvāris 15:06
izskatās garšīgi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti