Vasaras ogu kūka

2013. gada 28. augusts
Foto: Anna Pastare
Pagatavošana
75 min
1. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.
2. Kad cukurs izkusis ņem 3 olas, atdali baltumu no dzeltenuma. Olu dzeltenumus un vēl 2 olas pievieno sviesta masai, kārtīgi samaisot.
3. Pievieno miltus, cepamo pulveri, kartupeļu cieti, citrona sulu.
4. Kā arī vari pievienot korķīti kāda stiprāka dzēriena.
5. Kārtīgi samaisi, lej kūkas formā. Virspusē, mazliet iespiežot, liek ogas.
6. Cep 180 grādos, ~25 min.
7. Saputo 3 olu baltumus ar 2 šķipsnām sāls, līdz masa kļūst bieza un nekrīt ārā no bļodas, tad iemaisi ēdk. citrona sulas un smalki sakapātas mandeles.
8. Liek virsū kūkai un cep vēl 20 min.
9. *Es kūku cepu ar upenēm un avenēm, kūka sanāca dikti skāba, bet ļoti garda. Domāju, ka labi garšotu arī ar āboliem, jāņogām, dzērvenēm.
10. Labu apetīti!
Uz augšu