Sākums > Receptes > Zupas

Dārzeņu zupa ar frikadelītēm

2013. gada 9. augusts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
80 min
1. Gaļu noslauka, liek aukstā ūdenī un uz lēnas liesmas vāra.
2. Pēc putu nosmelšanas pieliek notīrītas garšaknes un sāli.
3. Kad gaļa pusmīksta, pieliek četrstūrainos gabaliņos sagrieztus burkānus, kad tie pusmīksti, pieliek tāpat sagrieztus kartupeļus, uzvāra.
4. Frikadelēm paredzēto gaļu ar mitru drāniņu noslauka, atdala cīpslas un plēves (tās vāra zupā), sagriež mazākos gabaliņos un samaļ. Samaltai gaļai pieliek sīpolus, olu, sāli, rīvmaizi, samaisa un ar aukstā ūdenī samitrinātām rokām veido nelielas, apaļas frikadeļes.
5. Zupai pieliek sagatavotās frikadeles un vāra kamēr tās gatavas.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu