Melleņu un aveņu mafini ar drupaču virsmu

5 1

Sastāvdaļas

  • Virsmai:
  • 30 g miltu
  • 2 ēdamk. mīksta sviesta
  • 2 ēdamk. cukura
  • 2 ēdamk. smalki sakpātu valriekstu
  • 1 ēdamk. smalki sarīvētas citrona mizas (tikai dzeltenā, ne baltā daļa)
  • Mafiniem:
  • 250 g miltu
  • 135 g cukura
  • 2 tējk. cepampulvera
  • 1 /2 tējk. sodas
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 1 /4 tējk. malta kanēļa
  • 2 lielas olas
  • 115 g kausēta sviesta
  • 240 ml paniņu
  • 1 ēdamk. rīvētas citrona mizas
  • 3 /4 glāze svaigu melleņu
  • 3 /4 glāze svaigu aveņu

Pagatavošana

40 min.
  1. Uzkarsē plīti: 200 g
  2. Sagatavo 12 mafinu tvertnes (ja metāla panna, tad ar papīra mafina ieklātnēm, ja individuālas silikona vai folija, tad lieto tāpat, liekot tās uz cepampannas).
  3. Pagatavo virsmu: Saliec visas sastāvdaļas bļodā un ar dakšiņu vai mīklas kapātāju sajauc kopā līdz veidojas drupačas. Noliec sāņus.
  4. Sakuļ olas un kausēto sviestu.
  5. Samaisi kopā miltus, cukuru, cepampulveri, sodu, sāli un kanēli.
  6. Olām un sviestam pievieno paniņas un citrona mizu. Samaisi (vairs nekuļot elektriskā aparātā).
  7. Pievieno sausās sastāvdaļas un ar karoti samaisi tikai līdz brīdim, kad viss ir sanācis kopā. Mīklā būs kunkuļi. Tas nekas, ja pārāk maisīsi, mafini būs pārāk blīvi.
  8. Ar vieglu roku iemaisi mellenes un avenes, cenšoties tās pārāk nesaspaidīt.
  9. Sadali mīklu pa mafinu tvertnēm. Uzber virsū drupaču virsmu.
  10. Cep līdz mafini ir zeltaini un tajās iedurts irbulītis iznāk no mafina tīrs -- apm. 20 min.
  11. Izņem no plīts un ļauj 10 minūtes atdzist pirms ņemt mafinus laukā no tvertnes.
  12. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti