Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pasta ar dārzeņiem un šķiņķi

2013. gada 22. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Nūdeles apmēram 10 minūte vāra lielā sālsūdens daudzumā un pēc tam nokāš.
2. Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sagriež.
3. Šampinjonus viegli noberzē mitrā dvielī, saīsina kātiņus. Atkarībā no lieluma šampinjonus sagriež uz pusēm vai četrās daļās.
4. Notīrītus burkānus, cukīni nomazgā un atbrīvo no kātiņa un ziedu pamatnes. Uz rupjās rīves sarīvē burkānus un cukīni.
5. Pannā sakarsē taukvielas, ieliek cepties sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno un 5 minūtes cep ķiplokus un šampinjonus.
6. Pievieno buljonu un biezpienu, maisa, līdz biezpiens izkusis.
7. Pieliek burkānus un cukīni, sajauc.
8. Pievieno sāli, piparus un timiānu un 5 minūtes cep.
9. Šķiņķim nogriež taukumu, sagriež to strēmelītēs un kopā ar nūdelēm iecilā dārzeņos.
10. Uzsilda un pasniedz kopā ar zaļajiem salātiem.

Labu apetīti!
Uz augšu