Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni siera meistaru gaumē

2013. gada 22. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Sīpolus pārgriež uz pusēm un sagriež plānos gredzenos.
2. Pannā sakarsē kausēto sviestu, maisot apcep tajā sīpolus.
3. Uzvāra bagātīgi daudz sālsūdens, apmēram 10 minūtes vai kā norādīts uz iesaiņojuma, vāra tajā makaronus.
4. Cepeškrāsni iepriekšs uzkarsē līdz 220 grādiem.
5. Sarīvē sieru.
6. Krējumu un pienu ielej katlā, uzkarsē, līdz sāk vārīties.
7. Pieliek klāt pusi no siera un maisot izkausē. Katlu noņem no pavarda.
8. Ietauko ar sviestu karstumizturīgu veidni.
9. Makaronus nokāš, ļauj tiem labi notecēties un ieliek veidnē.
10. Samaisa ar atlikušo sieru, pieber klāt sāli un piparus.
11. Pāri makaroniem pārlej siera mērci un makaronus apmēram 10 minūtes cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, līdz siers izkusis.
12. Veidni izņemno krāsns un makaronus vienmērīgi pārklāj ar apbrūninātajiem sīpoliem.

Labu apetīti!
Uz augšu