Makaroni siera meistaru gaumē

5 1

Sastāvdaļas

  • 400 g makaronu ( pēc izvēles)
  • 250 g cieta siera
  • 150 g saldā krējuma
  • 300 ml piena
  • 2 sīpoli
  • 2 ēd. k. kausēta sviesta
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Sīpolus pārgriež uz pusēm un sagriež plānos gredzenos.
  2. Pannā sakarsē kausēto sviestu, maisot apcep tajā sīpolus.
  3. Uzvāra bagātīgi daudz sālsūdens, apmēram 10 minūtes vai kā norādīts uz iesaiņojuma, vāra tajā makaronus.
  4. Cepeškrāsni iepriekšs uzkarsē līdz 220 grādiem.
  5. Sarīvē sieru.
  6. Krējumu un pienu ielej katlā, uzkarsē, līdz sāk vārīties.
  7. Pieliek klāt pusi no siera un maisot izkausē. Katlu noņem no pavarda.
  8. Ietauko ar sviestu karstumizturīgu veidni.
  9. Makaronus nokāš, ļauj tiem labi notecēties un ieliek veidnē.
  10. Samaisa ar atlikušo sieru, pieber klāt sāli un piparus.
  11. Pāri makaroniem pārlej siera mērci un makaronus apmēram 10 minūtes cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, līdz siers izkusis.
  12. Veidni izņemno krāsns un makaronus vienmērīgi pārklāj ar apbrūninātajiem sīpoliem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni