Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu vēdekļi ar sieru

2013. gada 19. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
70 min
1. Kartupeļus nomizo, ātri nomazgāj un ar papīra dvieli labi nosusina.
2. Kartupeļus gareniski iegriež plānās šķēlēs tā, lai tie netiktu līdz galam sagriezti un šķēles vēl turētos kopā. (Lai kartupeļus nepārgrieztu pavisam, paralēli kartupelim novieto pavarnīcas kātu. Griež tikai tik tālu, līdz naža asmens atduras pret kātu.)
3. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem temperatūras.
4. Cepamo formu rūpīgi ieziež ar sviestu. Kartupeļus pavāra kā vēdekļus un liek formā. Pārkaisa sāli un piparus.
5. Sviestu saplucina mazos gabaliņos un vienmērīgi pārliek pāri kartupeļiem.
6. Kartupeļus apmēram 35 minūtes cep karstā cepeškrāsni 160 grādos līdz tie ir gandrīz mīksti.
7. Pa to laiku sarīvē sieru.
8. Formu izņem no cepeškrāsns, kartupeļus pārkaisa ar sieru un cep vēl apmēram 15 minūtes, līdz siers ir izkusis un izveidojusies zeltaini brūna garoziņa.
9. Pārkaisa ar sakapātiem garšaugiem un pasniedz galdā, kamēr kartupeļi vēl ir karsti..
10. Labu apetīti!
Uz augšu