Pupiņu sautējums

2013. gada 19. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošanas laiks norādīts, neņemot vērā laiku, kas nepieciešams pupiņu mērcēšanai.
Pagatavošana
115 min
1. Pupiņas pa nakti iemērc bagātīgā daudzumā ūdens. Nākošajā dienā nokāš, liek katlā, pielej ūdeni, lai pupiņas būtu tik tikko pārklātas, katlam uzliek vāku un vāra apmēram 45 minūtes.
2. Speķim nogriež ādu, pēc tam speķi, sagriež mazos kubiciņos.
3. Sīpolu un ķiploku sagriež ļoti mazos gabaliņos.
4. Burkānus sagriež ripiņās.
5. Katlā sakarsē eļļu un kārtīgi apcep tajā speķa gabaliņus.
6. Pieliek klāt sīpolus un ķiplokus, sautē, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Liek klāt burkānus un mazliet pasautē. Visbeidzot pievieno tomātus ar visu sulu, saspaidot tomātus ar dakšiņu.
7. Garšai pievieno sāli, piparus, paprikas pulveri un kajēnas piparus. Pieliek klāt lauru lapas.
8. Visu kopā sautē 15 minūtes. Pievieno pupiņas bez ūdens, kurā tās vārījās, pielej buljonu un uz lēnas uguns vēl 15 minūtes ļauj lēni vārīties. Sautējumam pievienoj pēc garšas laima sulu un pasniedzgaldā.
Klāt labi der kukurūzas maize vai lavaša plāceņi.

Labu apetīti!
Uz augšu