Pupiņu sautējums

5 1
Pagatavošanas laiks norādīts, neņemot vērā laiku, kas nepieciešams pupiņu mērcēšanai.

Sastāvdaļas

  • 200 g kaltētu sarkano pupiņu
  • 200 kg kaltētu balto pupiņu
  • 100 g kūpināta speķa
  • 750 ml gaļas buljona
  • 1 tējk. saldā paprikas pulvera
  • 1 liels sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 3 burkāni
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 kārba konservēto tomātu ( neto svars 400 g )
  • 1 naža gals kajēnas piparu
  • 2 lauru lapas
  • 1/2 laima vai citrona sulas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

115 min.
  1. Pupiņas pa nakti iemērc bagātīgā daudzumā ūdens. Nākošajā dienā nokāš, liek katlā, pielej ūdeni, lai pupiņas būtu tik tikko pārklātas, katlam uzliek vāku un vāra apmēram 45 minūtes.
  2. Speķim nogriež ādu, pēc tam speķi, sagriež mazos kubiciņos.
  3. Sīpolu un ķiploku sagriež ļoti mazos gabaliņos.
  4. Burkānus sagriež ripiņās.
  5. Katlā sakarsē eļļu un kārtīgi apcep tajā speķa gabaliņus.
  6. Pieliek klāt sīpolus un ķiplokus, sautē, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Liek klāt burkānus un mazliet pasautē. Visbeidzot pievieno tomātus ar visu sulu, saspaidot tomātus ar dakšiņu.
  7. Garšai pievieno sāli, piparus, paprikas pulveri un kajēnas piparus. Pieliek klāt lauru lapas.
  8. Visu kopā sautē 15 minūtes. Pievieno pupiņas bez ūdens, kurā tās vārījās, pielej buljonu un uz lēnas uguns vēl 15 minūtes ļauj lēni vārīties. Sautējumam pievienoj pēc garšas laima sulu un pasniedzgaldā.
    Klāt labi der kukurūzas maize vai lavaša plāceņi.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Liene 2015. gada 25. decembris 16:57
Laba recepte, paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni