Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Viltotais zaķis ar spinātiem

2013. gada 17. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
80 min
1. Spinātus atlaidina, izplucina tos, kas salipuši kopā, un nospiež šķidrumu.
2. Maizi sagriež nelielos gabalinos un izmērcē remdenā ūdenī.
3. Sīpolu un ķiploku sīki sakapā.
4. Selerijas sagriež ļoti mazos gabalinos.
5. Petersīļus smalki sakapā.
6. Pannā sakarsē sviestu. Sautē tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno selerijas un pētersīļus un brīdi pasautē.
7. Maizi nospiež, sajauc kopā ar malto gaļu, olām un sautētajiem dārzeņiem. Pieliek sāli, piparus un tomātu pastu. Kartīgi samīca.
8. Maltās gaļas masu taisnstūra formā izliek uz cepamā papīra. Spinātiem pievieno sāli un piparus un liek tos pa virsu.
9. Ar papīra palīdzību saritina, lai veidojas rulete, lai saritinātu ruleti, papīru mazliet paceļ. Rīkojieties uzmanīgi, lai rulete nebūtu pārāk vaļīga. Pēc tam ruleti no papīra ieslidina veidnē.
10. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
11. Ieziež ar sviestu veidni, liek tajā gaļas ruleti un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 40 minūtes.
12. Sajauc buljonu ar krējumu, pielej klāt pie gaļas ruletes. Cep vēl kādas 10 minūtes.
13. Labu apetīti!
Uz augšu