Sākums > Receptes > Zupas

Brokoļu un siera zupa

2013. gada 17. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
35 min
1. Brokoļus sadaliet atsevišķās rozetītēs un nomazgājiet. Kātus, ja nepieciešams, nomizojiet un sagrieziet nelielos kubiņos.
2. Sīpolu smalki sakapājiet.
3. Ķiploka daiviņas nomizojiet un izspiediet caur ķiploku spiedi.
4. Katlā sakarsējiet eļļu. Sautējiet tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūsts caurspīdīgi. Lieciet klāt brokoļus un kartupeļus, visu kopā vēl mazliet pasautējiet.
5. Pielejiet kāt dārzeņu buljonu un krējumu. Uzlieciet katlam vāku un 10-15 minūtes ļaujiet lēni vārīties, līdz brokoļi un kartupeļi ir gatavi.
6. Zupu ar mikseri sakuliet biezenī, pielieciet sāli un piparus. Piemaisiet 100 g siera un maisot izkausējiet.
7. Zupu sadaliet iepriekš sasildītos traukos un pārkaisam ar atlikušo sieru.
8. Labu apetīti!
Uz augšu