Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Raibais dārzeņu sautējums ar klimpām

2013. gada 17. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Pienu, dārzeņu buljonu un sviestu uzkarsē, līdz sāk vārīties. Iemaisa mannu, noņem no pavarda un atstāj 30 minūtes uzbriest.
2. Olu pieliek klāt pie mannas, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu, samīca. Ar mitrām rokām izveido 8 klimpas.
3. Uzvāra pietiekami daudz sālsūdeni. Liek tajā klimpas un uz nelielas uguns 25 minūtes vāriet klimpas, līdz tās uzpeld ūdens virspusē.
4. Burkānus nomizo un sagriež gabaliņos. Sīpolu smalki sakapā. Gaļu sagriež strēmelītēs. Kukurūzu notecina sietā. Sakarsē 1 ēd. k. kausēta sviesta. Apcep tajā vistas gaļu. Sakarsē atlikušo kausēto sviestu, pievieno sīpolus un sautē caurspīdīgus.
5. Liek klāt burkānus, kukurūzu un zirnīšus, pasautē. Pārkaisa miltus, pievieno gaļu, pielej vistas buljonu. Uzliek vāku un sautē vēl 10 minūtes. Piemaisa klāt pētersīļus.
6. Klimpas un dārzeņus sadala uz šķīvjiem. Rotā ar pētersīļiem.
7. Labu apetīti!
Uz augšu