Sākums > Receptes > Zupas

Vasarīgā makaronu zupa ar pupiņām

2013. gada 17. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Burkānus nomizo, nomazgā un sagriež 1/2 cm biezās ripiņās.
2. Sīpolu nomizo un smalki sakapā.
3. Katlā sakarsē olīveļļu, apcep tajā sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pēc tam nomizo ķiploka daiviņas un piespiež klāt.
4. Pieliek klāt burkānus, uz nelielas uguns visu aptuveni 5 minūtes sautē.
5. Nomizo salātu gurķi, gareniski sagriež četrās daļās, izņem sēklas un sagriež 1 cm lielos gabaliņos, pēc tam ieliek katlā, samaisa un visu vēl kādu brīdi pasautē.
6. Pupiņas notecina sietā, noskalo un pievieno dārzeņiem katlā.
7. Dārzeņiem pieliek klāt sāli un piparus. Pielej klāt buljonu un uzvāra.
8. Uz nelielas uguns ļauj zupai lēni vārīties aptuveni 5 minūtes.
9. Pieliek klāt makaronus un visu vēl 10 minūtes vāra uz mazas uguns.
10. Nomazgā pētersīļus, noplūc lapiņas un smalki sakapā. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus. Iemaisa zupā pētersīļus.
11. P.S. Gurķi varat aizstāt ar 250 g cukīni. Makaronu vietā varat izmantot rīsus.
12. Vāriet tik ilgi, līdz rīsi mīksti.
13. Labu apetīti!
Uz augšu