Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas gaļa uz iesma

2013. gada 17. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
25 min
1. Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež 12 kubiņos. Nomizo un izspiež bļodā ķiploku.
2. Pievieno 4 ēd. k. eļļas, citronu sulu un kariju, labi sajauc.
3. Gaļu ieliek marinādē, apsedz un atstāj uz 1 stundu ievilkties.
4. Burkānu notīra, slīpi sagriež ripiņās un uz 3 minūtēm iemet verdošā sālsūdenī.
5. No paprikas iztīra sēklas un šķērssieniņas, nomazgā un sagriež gabaliņos. Nomizo un sagriež 8 daļās sīpolus.
6. Gaļas gabaliņus izņem no marinādes un notecina. Katru gaļas gabaliņu ietin 1/2 speķa šķēlītē. Uz iesma pārmaiņus ar dārzeņiem uzdur 3 gaļas gabaliņus. Stipri sasāla un sapiparo.
7. Iesmus 8-10 minūtes cep atlikušajā eļļā, laiku pa laikam grozot un apziežot ar marinādi, līdz izveidojās kraukšķīga garoziņa.
8. Pasniedz kopā ar rīsiem.
9. Labu apetīti!
Uz augšu