Sākums > Receptes > Salāti

Laša un tomātu salāti ar zaļumu garoziņu

2013. gada 4. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Vispirms, zaļumu garoziņas pagatavošanai, sagrieziet maizi kubiņos un ielieciet Russell Hobbs Allure mini apaļajā smalcinātājā. Šo procedūru var būt nepieciešams veikt divos piegājienos. Pēdējā reizē pievienojiet zaļumus, ķiploku un olīvas un sīki sasmalciniet.
Foto: Receptes.lv
2. Lielā bļodā kārtīgi samaisiet visu sasmalcināto maizi, pievienojiet kausēto sviestu un pēc garšas pievienojiet ar Russell Hobbs Allure sāls un piparu smalcinātāju samaltu sāli un melnos piparus.
3. Uzlieciet laša gabalus uz tīras paplātes, ar ādas malu uz leju, un iespiediet tajos drupināto maizi.
4. Ielieciet ledusskapī uz apmēram 15-20 minūtēm, lai ieveidotu garoziņu.
5. Uzkarsējiet krāsni līdz 200°C vai 180°C ar gaisa plūsmu, gāzes krāsnij – 5. režīms. Uzlieciet piparus uz cepamā papīra un viegli apslaciniet ar olīveļļu. Cepiet 20 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
6. Tikmēr pagatavojiet salātus, sagrieziet tomātiņus uz pusēm un baziliku – strēmelītēs, ielieciet visu bļodā un pievienojiet citrona sulu, sāli, piparus un 1-2 tējkarotes olīveļļas, samaisiet visu un ielieciet ledusskapī.
7. Izņemiet no krāsns piparus un ielieciet bļodā.
8. Sasmalciniet sīpolu Russell Hobbs Allure mini apaļajā smalcinātāja un uz lielas uguns 1 ēdamkarotē eļļas ātri apcepiet kopā ar ķiploku. Noņemiet pipariem miziņu un izņemiet sēklas, sagrieziet lielos gabalos un pievienojiet sīpoliem, pielejiet buljonu un vāriet visu apmēram 5 minūtes.
9. Noņemiet masu no uguns un ielejiet lielā krūzē. Izmantojot Russell Hobbs Allure rokas blenderi, samaliet masu līdz biezeņa konsistencei, pēc garšas pievienojiet ar Russell Hobbs Allure sāls un piparu smalcinātāju samaltu sāli un melnos piparus un ielieciet visu atpakaļ tīrā katlā.
10. Izņemiet no ledusskapja lasi. Lielā pannā uzkarsējiet ēdamkaroti olīveļļas, uzlieciet lasi un cepiet apmēram 10 minūtes, līdz tas ir stingrs, bet mīksts. To var cept arī cepeškrāsnī.
11. Uzsildiet mērci un pasniedziet ar cepto lasi un tomātu salātiem. Vārīti jaunie kartupeļi ar sviestu būtu ideāla piedeva šai maltītei.
12. Labu apetīti!
Uz augšu