Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādīgs šokolādes saldējums

2013. gada 20. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Olu dzeltenumus samaisam ar 1 ēd.k cukuru.
2. Alu un šokolādi liekam katliņā, karsējam, maisam līdz šokolāde pilnībā izkususi.
3. Maisot lejam alu olu dzeltenumos.
4. Kārtīgi izmaisam ar putojamo slotiņu. Liekam karsēties uz nelielas uguns līdz masa sabiezē, kādas 5-7 minūtes. Atdzesējam.
5. Saldo krējumu putojam ar palikušo ēd.k cukuru līdz stingram putukrējumam.Ieputojam atdzisušo krēmu. Liekam porciju trauciņos un saldējam saldētavā 3 stundas. Var turēt arī ilgāk, bet ātrāk gan nebūs gatavs.
6. No šiem produktiem man sanāk 6 silikona trauciņi, kas ir 7cm diametrā. Viena saldējuma svars 66 g.
7. Gatavojam krēmu:
8. Olu samaisam ar cukuru un miltiem, lai nav kunkuļi.
9. Alu un šokolādi liekam katliņā, karsējam, maisam līdz šokolāde pilnībā izkususi.
10. Maisot lejam alu olai klāt. Liekam karsēties uz uguns maisot ar putojamo slotiņu līdz krēms sabiezē. Atdzesējam.
11. Pasniedzam saldējumu ar krēmu un svaigām zemenēm.
12. Manuprāt, šokolāde jāizvēlās krēmam viena, bet saldējumam cita, lai garšas nedaudz atšķiras. Ja saldējumam piena, tad krēmam melnā vai baltā, vai otrādi.
13. Alus piedod interesantu aromātu ,ļoti gards deserts.
14. mmm, neaprakstāmi....
15. Labu apetīti!
Uz augšu