Alus, medus kūka

5 1

Sastāvdaļas

  • Sastāvdaļas biskvītam:
  • 70 g rudzu milti (140 ml)
  • 60 g kviešu milti (125 ml glāze)
  • 100 ml eļļa
  • 100 ml tumšais alus
  • 100 g medus ap 3 ēd.k
  • 2 olas
  • 1 /3 glāze brūnais cukurs
  • 3 ēd.k kakao
  • 1 /2 tēj.k soda
  • 1 tēj.k kanēlis
  • 1 tēj.k ingvers
  • Sastāvdaļas alus krēmam:
  • 150 ml tumšais alus
  • 1 ola
  • 2 ēd.k cukurs
  • 2 ēd.k milti
  • 50 g tumšā šokolāde
  • 80 g sviests
  • Dekorēju ar piparmētras lapiņām un cukura graudiņiem

Pagatavošana

60 min.
  1. Gatavaojam biskvītu:
  2. Olas putojam ar cukuru līdz krēmīgai masai.
  3. Pievienojam kanēli, ingveru, kakao un medu, visu saputojam.
  4. Pielejam eļļu, izmaisam, pievienojam kviešu miltus, saputojam.
  5. Lielā glāzē ieliekam sodu un uzlejam alu, viss sāks putoties un celties augšā, lejam mīklā, pievienojam rudzu miltus. Visu pēdējo reizi saputojam.
  6. Lejam ietaukota formā.
  7. Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 35 minūtēm, pārbaudam gatavību iedurot kociņu vai sausu nazi. Ja iznāk sauss, mīkla nepielīp, tad gatavs.
  8. Kamēr cepas biskvīts, gatavojam krēmu:
  9. Alu ielejam katliņā, pievienojam šokolādi, karsējam maisot līdz šokolāde izkūst.
  10. Olu samaisam ar cukuru un miltiem. Maisam ar putojamo slotiņu līdz masa bez kunkuļiem.
  11. Lejam maisot karsto alu ar šokolādi. Izmaisam un liekam karsēties uz mazas uguns.
  12. Maisot karsējam līdz masa sabiezē.
  13. Gatavu krēmu atdzesējam.
  14. Saputoajm sviestu, ieputojam atdzisušo krēmu.
  15. Apsedzam gatavu ar dvieli un ļaujam atdzist.
  16. Izņemam no formas.
  17. Pārgriežam horizontāli uz pusēm un apsmērējam ar pusi krēma.
  18. Uzliekam otru pusi biskvīta un augšu apsmērējam ar atlikuso krēmu. Dekorējam kā vēlamies.
  19. Ieliekam ledusskapī, lai nedaudz ievelkas.
  20. Maigs biskvīts, ļoti aromātisks, pasakains krēms.
  21. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize