Sākums > Receptes > Deserti

Dubultais dzērveņu un auzu kēks

2013. gada 24. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
2. Izklāj ar cepamo papīru garenu formu apmēram 10 x 30 cm izmērā.
3. Bļodā sajauc miltus, 3/4 auzu pārslu, cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru.
4. Mazākā bļodā sajauc olas ar jogurtu. Pievieno citronu sulu, mizu un sviestu. Samaisi.
5. Šķidrās sastāvdaļas pielej sausajām un samaisi.
6. Pievieno dzērvenes un samaisi.
7. Lej formā, izlīdzini, uzber atlikušo 1/4 auzu pārslu un vēl 2 ēd.k. brūnā cukura.
8. Liec krāsnī un cep 40 minūtes.
9. Labu apetīti!
Uz augšu