Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zemaišu/leišu pankūciņas - lēti un gardi

2013. gada 7. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. Liekam kartupeļus varīties ar visu mizu, kad tie gatavi liekam āra vai cita vēsa vietā, lai atdziest.
2. Pa to laiku gatavojam pildījumu - sasmalcinām smalki sīpolu, malto gaļu, puravu un papriku, visu kopā cepam līdz gaļa ir gatava.
3. Kad kartupeļi jau atdzisuši-nomizojam tos un visus saspaidam lielā bļodā, es parasti spaidu vnk ar rokām, jo man patīk, ka paliek līdz galam nesaspaidītas kartupeļu daļiņas iekšā, bet var arī ar stampu, neiesaku blenderēt, jo galīgi putru mums arī nevajag
4. Kad kartupeļi saspaidīti, sitam iekšā olas, beram klāt sodu un garšvielas, mīklai jābūt biezai un tādai kas līp pie rokām, tad pieberiet 200 g miltu tas, lai labāk turētos mīkla kopā, visu samaisam, izmīcam un varam sākt ķēpāties.
5. Uzkarsējam karstu pannu uz lēnas, jo lēnas uguns, tad sākam taisīt pankūku, uzberam uz kreisās rokas nedaudz miltu, tā, lai visi pirksti būtu miltos, jo mīkla ir lipīga,tad ņemam ar ēdamkaroti 1 lielu karoti kartupeļu masas un taisam rokā laiviņu, lai neliptu beriet miltus pa drusciņai virsū - ne daudz - tik vien lai neliptu
6. Pēc tam laiviņā beram iekšā malto gaļu un tāpat taisām ciet - aiztaisām ciet visas malas, uzberam nedaudz miltu un paviļā pa rokām, lai pankūciņa iegīst skaistu apaļu formu, liekam uz pannas un uz lēnas uguns apcep no abām pusēm zeltaini brūnu.
7. Luk gardās zemaišu pankūciņas gatavas, pasniedzu ar skābo krejumu, sīpollociņu salātiem un biešu salātiem.
8. Ļoti gardi un satīgi un lēti, mans vīrs un meita tos dievina. :)
9. Lai labi garšo! :)
Uz augšu