Tiramisu (itāļu)

5 1

Sastāvdaļas

  • 625 ml (2-2½ tases) stiprs espresso, atdzesēts līdz istabas temp
  • 4 lielas olas vai 5 mazākas
  • 4 -5 karotes cukurs (viena karote katrai olai)
  • 500 g Mascarpone siers, istabas temperatūrā
  • 200 -250 g dāmu pirkstiņi. (Zināmi kā Löffelbiscuits Vācijā)
  • 2 karotes nesaldināts kakao virskārtai

Pagatavošana

30 min.
  1. Saputot olu baltumus bļodā, līdz baltums kļūst biezs, bet ne sauss.
  2. Citā bļodiņā, saputo olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļūst krēmīga,puto apmēram 1 minūti. Ja masu pietiekami nesaputo, tad pildījumam būs olu garša.
  3. Tad pievieno maskarpones sieru un maisa, līdz nav pikuču (putukrējumu neliekam, kā citās receptēs!)
  4. Viegli iecilā olu baltumus maskarpones sierā ar lāpstiņu vai koka karoti.
  5. Iemērciet cepumus espresso (Jūs varat pievienot mazliet savu mīļāko liķieri pie espresso, piemēram, rumu, amaretto, brendiju), cepumus liekam 9 × 14 taisnstūra stikla pannā (vai jūs varat izmantot jebkādu citu trauku). Varat atstāt 3-4 mm vai pirkstu platuma spraugas starp cepumiem, vai arī liekam blakus vienu otram, pēc ieskatiem.
  6. Pārlej pusi no maskarpones maisījuma uz cepumiem un izlīdzinam.
  7. Atkārtojiet ar nākamo kārtu to pašu- cepumi, krēms, bet pārmaiņus cepumus saliekam otrā virzienā (vai pēc ieskatiem- kā pirmo kārtu vai savādāk).
  8. Liekam ledusskapī, būtu labi vismaz uz nakti, bet ja nav iespējas, vismaz 4h.
  9. Tad apkaisam ar kakao.
  10. Gatavs! Mēli var norīt :)
  11. Labu apetīti!

Komentāri

Ina 2014. gada 10. janvāris 22:25
Ēdamkarotes cukura vai tējkarotes cukura?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize