Vistas filejas, šampinjonu un karija orģinālā mērce

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 gab. Vistas fileja (jēla)
  • 2 gab. Olas
  • 1 /2 Sīpols
  • Šampinjoni
  • Sīpolloki
  • 2 -3 ēdamkarotes Milti
  • Sviests
  • Karija mērce
  • Piens
  • Siers

Pagatavošana

60 min.
  1. Jāuzliek olas vārīties, vāra līdz cietām olām.
    Jāuzliek olas vārīties, vāra līdz cietām olām.
  2. Kamēr olas vārās, sagriež vistas fileju, sīppolokus, sīpolus, sieru, šampinjonus gabaliņos.
  3. Kad olas ir izvārījušās-tās sagriež arī gabaliņos.
    Kad olas ir izvārījušās-tās sagriež arī gabaliņos.
  4. Liek sviestā cepties vistas filejas gabaliņos, kad ir jau brūngani apcepušās, klāt pievieno šampinjonus ar sīpoliem.
  5. Kad visi ir apcepušies, pievieno vēl sviestu un miltus. Kad viss ir apcepies-pievieno pienu-pēc izjūtām. Lēnām maisot pievieno sīppolokus un olu. Lēni maisa. Ja nepieciešams, vēl pievieno pienu.
  6. Kad jau masa ir izveidojusies, vēl klāt pievieno karija mērci (apmēram kādu puspudeli) un sieru
    Kad jau masa ir izveidojusies, vēl klāt pievieno karija mērc...
  7. Maisa kamēr siers izkūst un ir viendabīga masa.
    Maisa kamēr siers izkūst un ir viendabīga masa.
  8. Šī mērce ir bagāta ar vistas fileju, tamdēļ pat nevajag pamatēdienam speciālu kādu gaļas izstrādājumu.
    Šī mērce ir bagāta ar vistas fileju, tamdēļ pat nevajag pama...
  9. Labu apetīti!

Komentāri

Juris Martinsons 2017. gada 9. janvāris 16:25
Super! Garšo ideāli! Paldies
Gardēde 2014. gada 30. marts 21:46
Viss jau ļoti labi,tikai neiesaku pievienot miltus,tas ir tiešām nevajadzīgi un ļoti neveselīgi. Tā vietā pievieno krējumu,mērce tāpat nedaudz sabiezēs! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni