Dārzeņu uzkoda - sīpolu bhadžijas jeb apceptas sīpolu uzkodas turku gaumē

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 150 – 200 grami turku zirņu milti (gram flour)
  • 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • ½ tējkarotes kurkuma pulvera (pēc izvēles)
  • 1 ½ ēdamkarotes Tikka Masala pastas
  • 2 sīpoli (sagriezti uz pusēm, pēc tam šķēlēs)
  • ½ citrona sulas
  • 1 ½ ēdamkarotes svaiga kapāta koriandra
  • Sāls pēc garšas
  • Ūdens (cik nepieciešams, lai izveidotos vidēji bieza mīkla)
  • Eļļa cepšanai
  • Mango čatnijs piedevās

Pagatavošana

45 min.
  1. Bļodā samaisa sīpolus, citrona sulu, ķiploku, kurkuma pulveri, svaigu koriandru un Tikka Masala pastu.
    Bļodā samaisa sīpolus, citrona sulu, ķiploku, kurkuma pulver...
  2. Pievieno zirņu miltus un nedaudz ūdeni, masu labi izmaisa.
  3. Pēc nepieciešamības vēl pievieno miltus (mīklai nav jābūt ļoti šķidrai, bet gan lipīgai un jāturas kopā).
    Pēc nepieciešamības vēl pievieno miltus (mīklai nav jābūt ļo...
  4. Uzkarsē eļļu uz vidēji lielas uguns.
  5. Kad temperatūra sasniegusi 180 grādus pēc Celsija, izveido no mīklas „klimpas” un cep eļļā.
  6. Pēc dažām minūtēm apgriež, lai apceptos no otras puses.
  7. Gatavās sīpolu bhadžijas liek uz salvetes, lai tā absorbē lieko eļļu.
    Gatavās sīpolu bhadžijas liek uz salvetes, lai tā absorbē li...
  8. !!! Pasniedz siltas kopā ar mango čatniju!

    Labu apetīti!
    !!! Pasniedz siltas kopā ar mango čatniju!

Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas