Šokolādes millefoglie

2013. gada 29. marts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Laicīgi izņem no saldētavas mīklu, lai atkūst
2. Katliņā uzvāra pienu kopā ar citrona un vaniļas esencēm.
3. Sakuļ olu dzeltenumus ar pusi no cukura masas, pievieno miltus. Turpina kult.
4. Atsevišķi sakuļ olu baltumus ar atlikušo daudzumu cukuru.
5. Sakultos olu dzeltenumus pievieno uzkarsētajam pienam un, lai nepiedeg, nepārtraukti maisa līdz sabiezē, noņem no uguns.
6. Viegli iecilā olu baltumus.
7. Iegūto masu sadala 2 daļās.
8. Ieslēdz cepeškrāsni un noregulē uz 180°C
9. Šokolādi sadala gabaliņos, liek katliņā un izkausē karstā ūdens peldē.
10. Kad šokolāde izkususi, pievieno vienai krēma daļai.
11. Uzkarsētā cepeškrāsnī liek cepties kārtainās mīklas plāksnes. Kad mīkla ir pacēlusies un kļuvusi zeltaini brūna, izņem no krāsns un kamēr karsta, sadala kārtās
12. Izvēlas attiecīga lieluma kantainu trauku, kurā kārto pamīšus izceptās mīklas plāksnes un sagatavoto kremu - mīklas plāksne, gaišais krems, mīklas plāksne, šokolādes krems, tad atkal mīklas plāksne.
13. Liek ledusskapī savilkties vismaz uz vairākām stundām.
14. Pirms pasniegšanas dekorēt ar kakao un pūdercukuru.
15. Lai labi garšo!
Uz augšu