Siera kūka ar aveņu mērci

5 1
Siera kūka ar aveņu mērci
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 2 paciņas Selgas cepumu
  • 1 paciņa sviesta
  • Siera masai:
  • 500 g biezpiens
  • 250 g Mascarpone siera
  • 175 g Philadelphia krēmsiers kūkām
  • 200 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • 300-400 g cukura, atkarīgs, cik saldu vēlas
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • Aveņu mērcei:
  • 350 g saldētu aveņu
  • 3-5 ēd. k. cukura

Pagatavošana

90 min.
  1. Selgas cepumus sasmalcina.
  2. Sveistu izkausē un sajauc kopā ar Selgas cepumiem. Ievieto uz 20 min. ledusskapī.
  3. Tikmēr sagatavo siera masu. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, veidojot viendabīgu masu. Selgas cepumus liek iekšā cepamformā, piespiež ar karoti, virsū liek siera masu.
  4. Cep 175 grādos, apmēram 1,5 stundas, kamēr paliek brūna. Ieteicams pēc cepšanas 2 - 3 stundas kūku turēt cepamformā, kamēr atdziest.
  5. Kamēr kūka cepas, pagatavo mērci. Katliņā liek avenes, pievieno cukuru. Silda līdz brīdim, kad atvenes kārtīgi atkusušas un vēl brīdi, līdz sāk jukt ārā.
    Kūku pasniedz pārlietu ar mērci. Mērci var izmantot gan karstu, gan atdzesētu.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

fuckk you 2016. gada 5. jūnijs 10:23
Philadelphia
tas ir siers
nigga 2015. gada 24. maijs 10:52
skābais krējums
Emīlija 2014. gada 16. augusts 15:03
Ir jāliek saldais vai skābais krējums? ;D

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize