Ceptas paipalas ar žāvētiem augļiem un šalotes sīpoliem

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 izķidātas un nosusinātas paipalas
  • 1 ola
  • 100 ml piens
  • 2 šķēles sendviču baltmaize
  • 5 žāvētas vīģes
  • 5 žāvētas aprikozes
  • 15 lazdu riekstu kodoli
  • 1 maza saujiņa rozīņu
  • 12 šalotes sīpoli
  • 100 g sausa rīvmaize
  • Olīveļļa
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Sāls
  • Liela adata un stiprs diegs

Pagatavošana

60 min.
  1. Cepeškrāsnī iepriekš sakarsējiet lidz 240 C temperatūrai.
  2. Bļodiņā sajauciet olu ar pienu, maizes sķēlēm nogrieziet garoziņas, iemērciet sķēles olu un piena maisījumā.
  3. Vīģes un aprikozes sagrieziet ļoti smalkos gabaliņos.
  4. Riekstus ātri samaliet dzirnaviņās, lai izveidojas rupji-graudains pulveris.
  5. Ar dakšiņu saspaidiet izmirkušo baltmaizi, pievienojiet sagrieztos augļus, rozīnes, pusi rīvmaizes un pusi malto riekstu.
  6. Visu samaisiet, pievienojiet sāli un piparus.
  7. Ar šo maisījumu piepildiet paipalas un katru paipalu lieliem dūrieniem aizšujiet ciet.
  8. Apziediet paipalas ar eļļu un lieciet karstumizturīgā traukā.
  9. Mazā trauka sajauciet atlikušo rīvmaizi ar malto riekstu atlikumu, pievienojiet sāli, piparus un ar šo maisījumu pārkaisiet paipalas.
  10. Šalotes sīpolus nemizotus sarindojiet ap paipalām. Traukā ielejiet nepilnu glāzi ūdens.
  11. Cepeškrāsns temperatūru samaziniet līdz 230 C un cepiet paipalas 40 minūtes, pēc 20 minūtēm apgrozot.
  12. Pēc tam iegrieziet vienā paipalā līdz kaulam: gaļai jābūt baltai. Ja tā ir sārta, tad cepiet vēl 10 minūtes.
  13. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni