Sākums > Receptes > Zupas

Kalmāra biezzupa

2013. gada 17. marts
Foto: Linda Saule
Pagatavošana
60 min
1. Attīrīt kalmārus (saldētiem uzlej karstu ūdeni, tad nonāk plēve, tad jāliek zem tekoša ūdens un jāizņem iekšas. Ja ir jau attīrīti tad pirms gatavošanas izņem no saldētavas, aplej ar verošu ūdeni un pēc tam atdzesē zem auksta)
2. Sagriež tievos(!) gredzenos
3. Dārzeņus sagriež gabaliņos, saliek visu katlā, aplej ar ūdeni un pieber sāli. Vāra kamēr pavisam mīksti.
4. Ūdeni nolej atsevišķā traukā, dārzeņus sablenderē biezenī.
5. Iegūto biezeni liek atpakaļ katlā, pielej saldo krējumu un daļu no nolietā ūdens, kamēr iegūst tīkamo biezumu. Pieliek kalmāru gredzenus.
6. Uzvāra, pēc uzvārīšanas vārīt 5min, lēnām maisot.
7. Labu apetīti!
Uz augšu