Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ķirbja biskvīta rulete ar krējumsieru

2013. gada 8. marts
Foto: Veronika Kozlova
Pagatavošana
60 min
1. Olu dzeltenumiem pieber pusglāzi cukura un kuļ, līdz masa kļuvusi dzeltena un gaisīga.
2. Kulšanas beigās pievieno ķirbja biezeni.
3. Olu baltumus saputo, pamazām pieberot atlikušo pusglāzi cukura. Pievieno ar ķirbja bizeni sakultos olu dzeltenumus, visu samaisa.
4. Atsevišķā bļodā iesijā miltus, pieber sodu, kanēli un sāli un pievieno olu masai. Rūpīgi maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga.
5. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, to ietauko, uzlej mīklu un izlīdzina.
6. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep 12-15 minūtes. Gatavo biskvītu apmēram 5 minūtes padzesē un ar cepamā papīra loksnes rullīti (sākot no īsākās malas), atdzesē.
7. Pildījumam viendabīgā masā sajauc krējumsieru, kausēto sviestu, vanilīncukuru un pūdercukuru.
8. Atdzisušo biskvītu atrullē un apsmērē ar krējumsiera masu, atstājot apmēram 1 cm no malas neapziestu, atkal sarullē un ietin pārtikas plēvē.
9. Atstāj uz nakti ievilkties ledusskapī.
10. Pasniedzot sagriež šķēlēs.
11. Labu apetīti!
Uz augšu