Vistas nageti

2013. gada 27. februāris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
90 min
1. Sākumā vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, apmēram 1 pirksta platumā. Pēc tam pievieno sāli, sinepes ar medu (Spilavas ražojums), garšvielas vistas gaļai, man bija SantaMaria.
2. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz kādu stundu iemarinēties.
3. Kad vista ievilkusies, ņemam dziļo pannu vai katlu, lejam iekšā eļļu.
4. Manā gadījumā pus pudele aizgāja.
5. Un liekam karsēties.
6. Tikmēr bļodiņā sakuļam olas un uz šķīvja izberam rīvmaizi.
7. Kad eļļa uzkarsusi, bet nav uzvārījusies. Ņemam vistas gabaliņu, iemērcam olā, tad rīvmaizē, atkal olā un atkal rīvmaizē. Kārtīgi no visām malām nopanē un liek karstajā eļļā cepties. Cep brūnus. Cepšanas ilgums atkarīgs no gabaliņu lieluma. Tāpēc nevajag baidīties un pirmo gabaliņu notestēt, pārkniebjot uz pusēm un paskatīties, vai viducis ir gatavs. Tad jau arī būs skaidrs cepšanas ilgums.
8. Izceptos gabaliņus notecina no liekās eļļas un servē galdā.
9. Piedevas pēc pašu ieskatiem.
10. Labu apetīti!
Uz augšu