Vistas nageti

4 1
Vistas nageti
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 5 vistas fileja
  • 1.5 ēd. k. sinepju ar medu
  • 1 /2 tējk. garšvielas vistas gaļai
  • 5 olas
  • 300 g rīvmaizes
  • 1 /2 pudele eļļas
  • 1 tējk. sāls

Pagatavošana

90 min.
  1. Sākumā vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, apmēram 1 pirksta platumā. Pēc tam pievieno sāli, sinepes ar medu (Spilavas ražojums), garšvielas vistas gaļai, man bija SantaMaria.
  2. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz kādu stundu iemarinēties.
  3. Kad vista ievilkusies, ņemam dziļo pannu vai katlu, lejam iekšā eļļu.
  4. Manā gadījumā pus pudele aizgāja.
  5. Un liekam karsēties.
  6. Tikmēr bļodiņā sakuļam olas un uz šķīvja izberam rīvmaizi.
  7. Kad eļļa uzkarsusi, bet nav uzvārījusies. Ņemam vistas gabaliņu, iemērcam olā, tad rīvmaizē, atkal olā un atkal rīvmaizē. Kārtīgi no visām malām nopanē un liek karstajā eļļā cepties. Cep brūnus. Cepšanas ilgums atkarīgs no gabaliņu lieluma. Tāpēc nevajag baidīties un pirmo gabaliņu notestēt, pārkniebjot uz pusēm un paskatīties, vai viducis ir gatavs. Tad jau arī būs skaidrs cepšanas ilgums.
  8. Izceptos gabaliņus notecina no liekās eļļas un servē galdā.
  9. Piedevas pēc pašu ieskatiem.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

edgars 2016. gada 17. maijs 20:58
Kur Latvijā var nopirkt kartupeļu miltus? Cieti vai stērķeli, jā. Kartupeļu milti ir pavisam kas cits.
Diana 2016. gada 30. marts 10:32
Precizēšu: samarinēto gaļu apvārta kartupeļu miltos, tad ola un tad rīvmaizē :)
Diana 2016. gada 30. marts 10:31
Pirms apvārtīt rīvmaizē, vajag vēl apvārtīt kartupeļu miltos, tad sanāks sulīgāki nageti:) Un nekādu pus pudeli eļļas nevajag, vienkārši apcep no vienas puses un otras.:)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni