Sākums > Receptes > Deserti

Cepti groziņi ar aplesīnu, āboliem un rozīnēm

2013. gada 24. februāris
Foto: Jānis Matīss Ciseļonoks
Pagatavošana
40 min
1. Ieslēdz un noregulē cepeškrāsni uz 200 grādiem. Bļodā liec mīkstu sviestu vai margarīnu kopā ar cukuru un rūpīgi samaisi ar karoti. Vari izmantot elektrisko mikseri.
2. Mazā bļodiņā saputo olas tad pakāpeniski iemaisi tās mīklā. Samaisi miltus un cepamo pulveri, pievieno arī tos.
3. Noskalo un nosusini apelsīnu. Sarīvē to uz smalkās rīves tieši mīklā. Nomazgā ābolu un sarīvē uz raupjās rīves - arī tieši mīklā .
4. Rozīnes sajauc ar 1 ēdamkaroti miltu un pievieno mīklai. Milti vajadzīgi, lai rozīnes, cepot groziņus nenogrimtu apakšā.
5. Mīklu ar ēdamkaroti liec papīra veidnītēs. Tās nav jāpiepilda līdz pašai augšai, jo tad mīklai cepoties kāps pāri malām.
6. Groziņus liec uz cepamās plāts, plāti - cepeškrāsnī pa vidu. Cep apmēram 15 min. Gatavību ar adāmadatu. Iedur adatu viena groziņa vidū. Ja mīkla izvelkot adatu, nelīp tai klāt groziņi ir gatavi.
7. Labu apetīti! :)
Uz augšu