Ķirbja un saldo kartupeļu zupa ar kariju

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 tējk. olīveļļa
  • 1 sīpols, nomizots un sagriests gabaliņos
  • 3 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 1 -2 tējk. tradicionālais karija pulveris
  • 450 g ķirbis, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 450 g saldie kartupeļi, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 5 tases vistas buljons
  • Sāls un malti melnie pipari
  • 1 ēdk. maurloki - svaigi, sīki sakapāti

Pagatavošana

130 min.
  1. Olīveļļu ielej lielā katlā un sakarsē uz lēnas vai mērenas uguns.
  2. Pieber sīpolus un ķiplokus un karsē, līdz tie kļūst mīksti.
  3. Pievieno karija pulveri un sīpolus apviļā karijā.
  4. Pievieno ķirbja un saldo kartupeļu gabaliņus un buljonu.
  5. Visu sakarsē līdz vārīšanās teperatūrai un turpina vārīt uz lēnas uguns 30-35 minūtes vai tik ilgi, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
  6. Zupu sakuļ biezenī, pieber sāli un piparus.
  7. Zupu ielej bļodiņās un grezno ar maurlokiem. Piedevās pasniedz pilngraudu maizi vai grauzdētus maizes gabaliņus.
  8. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas