Sākums > Receptes > Deserti

Gardā panna cotta

2013. gada 1. februāris
Foto: Antuanete Sniķere
Pagatavošana
340 min
1. Pārgriez gareniski vaniļas pāksti, izkasi sēklas. Lej nelielā katliņā krējumu, pievieno tam vaniļas sēklas līdz ar pārgriezto pāksti un cukuru. Uz mazas uguns vāri krējumu 10 minūtes. Noņem no uguns.
2. Iemērc želatīnu aukstā ūdenī. No krējuma izzvejo vaniļas pāksti. Kad želatīns uzbriedis, liec klāt krējumam un maisi, kamēr tas izšķīdis. Iezied 150 ml trauciņus ar sviestu ļoti plānā kārtiņā. Sadali krējuma masu trauciņos, ļauj tiem padzist un tad liec ledusskapī uz ~6h, lai sarec.
3. Zemenes notīri un sablenderē kopā ar cukuru. Iegūto masu izberz caur sietu. Vieglītēm apslidini nazi gar formiņu sieniņām un izgāz krēmus uz šķīvīšiem. Lej apkārt krēmam mērci un pasniedz.
4. Labu apetīti!
Uz augšu