Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar tomātiem un tunci

2013. gada 1. februāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
25 min
1. Katlā uzvāra bagātīgi daudz ūdens, kam pievienots sāls.
2. Vāra tajā makaronus apmēram 8 minūtes vai arī ievērojot norādījumu uz iesaiņojuma.
3. Sīpolu smalki sakapā un pannā, karstā olīveļļā, apcep sīpolu gabaliņus caurspīdīgus.
4. Tunci izņem no kārbas, notecina, ar daksiņu sasmalcina un liek pannā.
5. Piespiež klāt ķiploku.
6. Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, novelk miziņu. Tomātiem izņem sēklas, bet pašus tomātus sagriež gabaliņos.
7. Baziliku noskalo, lapiņas noplūc no kātiem un smalki sakapā (var izmantot arī kaltētu baziliku).
8. Tomātus liek klāt pannā pie sīpoliem un tunča, kādu brīdi visu kopā pasautē, pēc garšas pieliek sāli un piparus. Piemaisa klāt sakapāto baziliku.
9. Makaronus izlej sietā, labi notecina.
10. Liek bļodā un samaisa ar pannas saturu.
11. Un gatavs... ceru, ka noderēs..
12. Labu apetīti!
Uz augšu