Makaroni ar tomātiem un tunci

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 250 g plakano makaronu
  • 1 liels sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • 2 kārbas tunča savā sulā (neto svars 195 g katra)
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 800 g miltainu tomātu
  • 1 saišķītis bazilika

Pagatavošana

25 min.
  1. Katlā uzvāra bagātīgi daudz ūdens, kam pievienots sāls.
  2. Vāra tajā makaronus apmēram 8 minūtes vai arī ievērojot norādījumu uz iesaiņojuma.
  3. Sīpolu smalki sakapā un pannā, karstā olīveļļā, apcep sīpolu gabaliņus caurspīdīgus.
  4. Tunci izņem no kārbas, notecina, ar daksiņu sasmalcina un liek pannā.
  5. Piespiež klāt ķiploku.
  6. Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, novelk miziņu. Tomātiem izņem sēklas, bet pašus tomātus sagriež gabaliņos.
  7. Baziliku noskalo, lapiņas noplūc no kātiem un smalki sakapā (var izmantot arī kaltētu baziliku).
  8. Tomātus liek klāt pannā pie sīpoliem un tunča, kādu brīdi visu kopā pasautē, pēc garšas pieliek sāli un piparus. Piemaisa klāt sakapāto baziliku.
  9. Makaronus izlej sietā, labi notecina.
  10. Liek bļodā un samaisa ar pannas saturu.
  11. Un gatavs... ceru, ka noderēs..
  12. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni