Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas gaļa ar kariju un mandelēm

2013. gada 1. februāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Vistas gaļu nomazgā un nosusina, ar nazi perpendikulāri šķiedrām sagriež plānās strēmelēs.
2. Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā.
3. Sakarsē pannu bez taukvielām.
4. Maisot apgrauzdē tajā mandeļu skaidiņas, līdz tās paliek zeltaini brūnas un sāk patīkami smaržot. Mandeles no pannas noņem.
5. Sakarsē 1 ēd. k. kausēta sviesta un krietni apcep tajā pusi gaļas. Tāpat rīkojas ar otro gaļas porciju. Pēc tam noņem gaļu no pannas.
6. Sakarsē pannā atlikušās taukvielas, cep sīpolus un ķiplokus, līdz tie paliek caurspīdīgi.
7. Pielej buljonu un krējumu, mērci maisot vāra un iebiezina, līdz tā kļūst līdzīga biezam krējumam.
8. Pēc garšas pieliek sāli, piparus, karija pulveri un citrona sulu.
9. Vistas gabaliņus ieliek gatavajā mērcē un uzkarsē, piemaisa ēdienam grauzdētas mandeļu skaidiņas.
Pasniedz kopā ar indiešu maizi vai rīsiem.

Labu apetīti!
Uz augšu