Puķkāposti singapūras gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • Neliels puķkāposts
  • Eļļa(fritēšanai)
  • Kartupeļu/Kukurūzas milti
  • 1 /4 daļa vistas buljons
  • 2 tējk. cukurs
  • 1 -2 tējk. medus
  • 2 -3 tējk. sojas mērce
  • Pilna kanna ar karstu vārītu ūdeni

Pagatavošana

60 min.
  1. Tātad, te viss, kas man vajadzīgs pagatavošanai.
    Tātad, te viss, kas man vajadzīgs pagatavošanai.
  2. Sadalu puķkāpostu "pa ziediņiem"
    Sadalu puķkāpostu "pa ziediņiem"
  3. Uzvāru ūdeni
    Uzvāru ūdeni
  4. Puķkāpostus ieberu bļodā un apleju ar verdošu ūdeni, tad sagatavoju kartupeļu/kukurūzas miltus. Puķkāpostus paturēju apmēram 2 minūtes, pēc patikas var arī mazāk.
    Puķkāpostus ieberu bļodā un apleju ar verdošu ūdeni, tad sag...
  5. Apviļāju puķķāposta ziediņus miltos, lieko gan notraušu nost.. Kamēr to daru, jau uz plīts uzlikts katliņš, kurā karsēju eļļu. (Izmantoju lētāko Rimi rapšu eļļu)
    Apviļāju puķķāposta ziediņus miltos, lieko gan notraušu nost...
  6. Pa vienam gabaliņam (lai nesalīp) lieku iekšā katlā. Fritēju, kamēr kļūst zeltaini, vietām brūngani.
    Pa vienam gabaliņam (lai nesalīp) lieku iekšā katlā. Fritēju...
  7. Ņemu ārā un lieku uz salvetes, lai notek liekā eļļa.
    Ņemu ārā un lieku uz salvetes, lai notek liekā eļļa.
  8. Kamēr fritējās pārējie puķkāposti, taisu mērci.
  9. Tākā bija lielāks puķkāposts paķēries, taisīju mērcīti nedaudz vairāk, un, kā saka, uz garšu, bet standartā ņem 1/3 glāzi karsta ūdens, tajā izšķidina 1-2 tk kartupeļu/kukurūzas miltu, 1/4 daļu vistas buljona kubiņa, 2 tk cukura, 1 tk medus un pievieno sojas mērci. Ja pēc garšas liekas, ka ir par sāļu, droši var pielikt vēl medu. Ja pa saldu, tad nedaudz var piešaut sāli, vai pašķaidīt ar ūdeni.
    Tākā bija lielāks puķkāposts paķēries, taisīju mērcīti nedau...
  10. Kad visi puķkāposti safritēti, metu virsū uz sausas, uzkarsētas pannas, fiksi apsildu, un pārleju ar mērcīti. Mērce ļoti ātri savelkas, tādēļ ir svarīgi to vienmērīgi apjaukt, lai puķkāposti tākā "apķep" riņķī ziediņam. Visa darbība aizņem apmēram 1 minūti, ne vairāk. Tādā veidā tie nezaudē savu kraukšķīgumu.
    Kad visi puķkāposti safritēti, metu virsū uz sausas, uzkarsē...
  11. Tā nu izskatās jau gatava ņamma. Pasniedz uz salātu lapas, garnē ar tomātiņu, svaigu gurķīti, burkānu un apelsīnu šķēlītēm.
  12. Lai labi garšo! :)

Komentāri

Lauris 2016. gada 26. februāris 19:05
Paldies, ļoti gardi! tik to puķukāpostu paņēmu pa lielu nevar visu apēst- sātīgs.
Lapsa 2013. gada 6. jūlijs 20:17
Nupat pagatavoju - sanāca perfekti un visa "sāls" ir mērcē, ko beigās pārlej pāri. Ēdu kopā ar Fraņču sinepēm - ļoti labi. Mauprāt, līdzīgi var gatavot arī vistas fileju, ko pasniegt kopā ar rīsiem un dārzeņiem (gurķiem, tomātiem, kāpostiem, bietēm, u.c.). Paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni