Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Bumbieru un biezpiena kūka

2013. gada 31. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Veidnei ar diametru 28 cm.
Pagatavošana
130 min
1. Samaisa miltus ar sāli un cukuru.
2. Sviestu sadala mazos gabaliņos un kopā ar olas dzeltenumu pievieno miltiem.
3. Visu samīca, līdz izveidojās viendabīga mīkla.
4. Mīklu ieliek veidnē, vislabāk būtu ar noņemamām malām, izlīdzina un izveido apmēram 2 cm augstu apmali.
5. Mīklu uz 1 stundu ieliek ledusskapī.
6. Pildījumam nomizo bumbierus, sadala tos astoņās daļās. Bumbieru daļas samaisa kopā ar citronu sulu.
7. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
8. Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ gaisīgā masā. Piemaisa klāt biezpienu.
9. Putukrējumu un olu baltumus katru atsevišķi saputo stingrās putās, pēc tam uzliek uz biezpiena krēma.
10. Pāri pārsijā pārtikas cieti un ar putojamo slotiņu visu viegli samaisa.
11. Mīklu izņem no ledusskapi un apsmērē ar olas baltumu un uzkaisa pāri maltās mandeles.
12. Bumbierus lieciet uz mīklas pamatnes, pāri liek biezpiena krēmu un kūku 45 minūtes cep karstā cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā.
13. Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns un pēc 10 minūtēm, atdala veidni, kūkai ļauj atdzist.
14. Ja vēlās var pārkaisīt ar pūdercukuru..

Lai labi garšo!
Uz augšu