Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Karbonādes pildītas ar maizi

2013. gada 28. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Karbonādes noskalo aukstā ūdenī, nosusina. Ar nazi rūpīgi katrā gaļas gabalā iegriež kabatiņu. (Karbonādes katru atsevišķi apmēram 30 min. paturiet saldētavā. Tad būs vieglāk iegriezt kabatiņu).
2. Grauzdiņu maizei nogriež garoziņas, maizi sagriež kubiciņos.
3. Pavasara sīpolus smalki sakapā.
4. Ķiploku nomizo un sakapā.
5. Pētersīļus sakapā, sakarsē 1 ēd.k. eļļas. Uz vidēji lielas uguns maisot, apcep tajā maizes kubiņus, lai tie ir brūni un kraukšķīgi.
6. Pieliek klāt sīpolus, ķiplokus un pētersīļus un mazu brīdi visu pasautē. Pielej buljonu.
7. Maisījumu noņem no uguns un mazliet atdzesē.
8. Pēc tam piemaisa klāt sieru un garšai pievieno sāli un piparus.
9. Maizes masu liek iekšā karbonādes kabatiņās, atveres sastiprina ar koka irbulīšiem vai ruletes adatām, karbonādēm uzkaisamazliet sāls un piparu.
10. Sakarsē 1 ēd.k. eļļas. Krietni no abām pusēm apcep tajā karbonādes, pēc tam uz vidēji lielas uguns cep apmēram 12 minūtes, pēc vajadzības apgrozot.
11. Kad karbonādes izceptas, uzmanīgi izņem irbulīšus un pasniedz ar dārzeņiem.

Labu apetīti!
Uz augšu