Kūka napaleons

2013. gada 27. janvāris
Foto: Liene Vaitkevica
Pagatavošana
120 min
1. Sagriež sviestu nelielos (2x2 cm) gabalos, liek bļodā, pievieno miltus, saberž kopā (izmanto rokas, tā vieglāk).
2. Atsevišķā bļodā sajauc sodu, etiķi un skābo krējumu.
3. Pievieno krējuma masu pie miltiem un sviesta un mīca kopā līdz iegūst viendabīgu mīklas masu. Ja mīkla pārāk līp pie rokām, pievieno vairāk miltus. Ietin mīklu pārtikas plēvē un atstāj uz vienu stundu ledusskapī.
4. Priekš krēma pildijuma, katliņā iesit olas, pievieno cukuru un miltus, visu samaisa un uz lēnas uguns karsē nepārtraukti maisot, pievieno pakāpeniski pienu. Jāiegūst masa, kas biezumā līdzinās jogurtam. kad masa sabiezējusi, nolikt vēsā vietā, lai atdziest.
5. Uzsilda cepešrāsni uz 180 grādiem.
6. Izņem mīklu no ledusskapja, sadala sešās vienādās daļās, izrullē plānās aptuveni 30 cm lielos apļos. liek uz cepamā papīra un cepj aptuveni 10 min. līdz zeltaini brūnas.
7. Kamēr krēms atdziest. Bļodā sakuļ sviestu, līdz tas viendabīgs un pievieno uzvārīto pildijumu un vaniņas ekstraktu, visu samaisa kopā.
8. Tortes formā liek kārtojumu- biskvīts, krēms, biskvīts, krēms utt. Dekorē pēc ieskatiem.
9. Labu apetīti! :)
10. * Jāpiebilst ka šī ir Napoleona kūka kādu es atceros no bērnības, bez zaptes vai pilpiena.
Uz augšu