Kūka napaleons

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīkla:
  • 300 g auksts sviests
  • 450 -600 g milti, izsijāti
  • ½ ēdamk. soda
  • 1 ēdamk. etiķis
  • 300 ml skābais krējums
  • Krēma pildījums:
  • 5 olas
  • 400 g cukurs
  • 2 ēdamk. milti
  • 1 l piens
  • 450 g sviests (istabas temp.)
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts

Pagatavošana

120 min.
  1. Sagriež sviestu nelielos (2x2 cm) gabalos, liek bļodā, pievieno miltus, saberž kopā (izmanto rokas, tā vieglāk).
  2. Atsevišķā bļodā sajauc sodu, etiķi un skābo krējumu.
  3. Pievieno krējuma masu pie miltiem un sviesta un mīca kopā līdz iegūst viendabīgu mīklas masu. Ja mīkla pārāk līp pie rokām, pievieno vairāk miltus. Ietin mīklu pārtikas plēvē un atstāj uz vienu stundu ledusskapī.
  4. Priekš krēma pildijuma, katliņā iesit olas, pievieno cukuru un miltus, visu samaisa un uz lēnas uguns karsē nepārtraukti maisot, pievieno pakāpeniski pienu. Jāiegūst masa, kas biezumā līdzinās jogurtam. kad masa sabiezējusi, nolikt vēsā vietā, lai atdziest.
  5. Uzsilda cepešrāsni uz 180 grādiem.
  6. Izņem mīklu no ledusskapja, sadala sešās vienādās daļās, izrullē plānās aptuveni 30 cm lielos apļos. liek uz cepamā papīra un cepj aptuveni 10 min. līdz zeltaini brūnas.
  7. Kamēr krēms atdziest. Bļodā sakuļ sviestu, līdz tas viendabīgs un pievieno uzvārīto pildijumu un vaniņas ekstraktu, visu samaisa kopā.
  8. Tortes formā liek kārtojumu- biskvīts, krēms, biskvīts, krēms utt. Dekorē pēc ieskatiem.
  9. Labu apetīti! :)
  10. * Jāpiebilst ka šī ir Napoleona kūka kādu es atceros no bērnības, bez zaptes vai pilpiena.

Komentāri

Elīna 2014. gada 26. jūnijs 19:25
Es, protams, atvainojos, bet krēma pildījums nesabiezē :P
Dari ko grib, kā bija šķidrs tā bija.
Tākā paldies par recepti, ļoti slikta - to krēmu var lidināt ārā. :P
Amy 2014. gada 12. marts 15:02
Izklausās ļoti garšīgi.Tā ir viena no manām mīļākajām kūkām.Vēlētos pamēģināt kādreiz,bet bail riskēt ar produktiem...Ļoti pietrūkst bildītes:(Paldies,par receptīti:)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize