Masala tēja (indiešu tēja)

5 1

Sastāvdaļas

  • 3 tējk. melnās tējas
  • 1 tējk. "Masala" garšvielas
  • 1 glāze piena
  • 3 glāzes ūdens
  • Cukurs un/vai medus (izmantoju abus)

Pagatavošana

15 min.
  1. Ielej katliņā 3 glāzes auksta ūdens. Liek uz uguns vārīties. Kad silts vai karsts, bet vēl nevārās, pieber klāt melno tēju.
    Ielej katliņā 3 glāzes auksta ūdens. Liek uz uguns vārīties....
  2. Kad ūdens iekrāsojas brūns, pielej pienu un turpina vārīt, līdz viss uzvārās. Tad pieliek cukuru (~1 ēd. k.) un vēlāk - medu (~1 tējk.). To gan pēc garšas, bet šī tēja ir saldena.
  3. Tēja sanāk nedaudz asa (dēļ pipariem), saldena un tai pat laikā maiga (dēļ piena).
  4. Sanāk apm.4-6 personām (4 krūzēm vai 6 tasītēm).
  5. Lai labi garšo!
  6. Es izmantoju ceilonas lapu tēju, bet der jebkāda stipra melnā tēja, pat paciņās (tikai tad garša var mainīties).
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Katrīna 2014. gada 22. aprīlis 19:20
Es ari bijusi pamēginajusi bet es šo recepti vispirms nelasiju man ir pat bišku citādāk 1.uztasit tēju.2.ieliet nedaudz tejas cita gruzē.3.pielikt pienu un cukuru un vis gatavs ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Dzērieni