Dārzeņu sautējums ar makaroniem itāļu gaumē

4 1

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • 1 /2 sarkanā paprika
  • 1 /3 no galviņas brokoļi
  • Vidējs sīpols
  • 3 daiviņas ķiploki
  • 2 ēd.k. marinēta kukurūza
  • 1 /2 kālis (mazias)
  • 1 /2 glāze tomātu mērce (uz aci)
  • 3 ēd.k. "Teriyaki" mērce (uz aci, var aizstāt ar sojas mērci)
  • Garšvielas (sāls, karijs, vidusjūras garšaugu maisījums Santa Maria)
  • (es izmantoju tieši šos produktus, un man sanāca dievīgi garšīgs sautējums, kaut kas kā Indiešu gaumē). :)

Pagatavošana

30 min.
  1. Papriku sagriezu kubiciņos (ne pārāk mazos).
  2. Brokoli sadalīju mazās "galviņās".
  3. Sīpolu sagriezu nelielos gabaliņos.
  4. Ķiploku sasmalcināju caur ķiplokspiedi.
  5. Kāli sagriezu kubiciņos.
  6. Sākumā pannā ieliku papriku, sīpolu, apcepu eļļā. Pēc dažām minūtēm liku klāt kāli un brokoli. Sautēju zem vāka, nedaudz pielejot ūdeni.
  7. Kad paprika pusmīksta, liku ķiplokus, kukurūzu un garšvielas. Sautēju tālāk uz mērenas uguns.
  8. Kad dārzeņi mīksti (bet nepārsautēti),es vadījos pēc paprikas, jo tai lielāki gabali un ilgāk jāsautē, lēju klāt tomātu mērci ("Spilvas" man garšo vislabāk), pasautēju un tad pielēju "Teriyaki" mērci (var aizstāt ar sojas mērci, bet tad uz aci un pēc garšas).
  9. Vēl zem vāka uz mazas uguns drusku pasautē un gatavs!
  10. Pasniedzu ar makaroniem kā bildē. Visiem ļoti garšoja.
  11. P.S. Tādas porcijas uz šo sastāvdaļu daudzumu man sanāca 5.
  12. P.S. Ideāli vēl būtu pielikt baklažānu (var arī tomātu, kam tie garšo), taču man baklažāna šoreiz nebija!
    P.S. Ideāli vēl būtu pielikt baklažānu (var arī tomātu, kam...
  13. Labu apetīti!

Komentāri

Anna 2015. gada 13. augusts 23:42
Es Teriyaki liku klāt, jo tomēr tai ir sava īpašā garša, bet bez tās arī būtu labi, tikai savādāk... Un jā - visu cep eļļā.
Lea 2015. gada 2. augusts 22:05
un vai uz pannas sākumā ir jāliek eļļa ?
Lea 2015. gada 2. augusts 21:41
vai tā Teriyaki mērce ir obligāta , vai var iztikt arī bez ?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni