Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Panēta vistas krūtiņa ar siera mērci

2013. gada 24. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
25 min
1. Vistas fileju noskalo ar aukstu ūdeni un nosusina.
2. Šķīvī ieber 1 ēd. k. miltu, otrā šķīvī sakuļ olu. Trešajā šķīvī ieber rīvmaizi.
3. Vistas fileju visapkārt mazliet apkaisa ar sāli un pipariem. Vispirms apviļā tās miltos, pēc tam iegremdē sakultajā olā un visbeidzot panē rīvmaizē. Rīvmaizi stingri piespiež.
4. Lielā pannā sakarsē kausēto sviestu.
5. Uz vidēji lielas uguns vistas filejas gabaliņus aptuveni 15 minūtes no abām pusēm cep zeltaini brūnus.
6. Pa to laiku pagatavo siera mērci: katliņā izkausē sviestu. Pievieno atlikušos miltus un pasautē, līdz tie paliek zeltaini dzelteni.
7. Maisot lēnām pielej pienu, uzvāra, 10 minūtes lēni vāra.
8. Baltajā mērcē iemaisa sarīvēto sieru. Uz pavisam mazas uguns, bieži apmaisot, ļauj, lai siers izkūst. Garšai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
9. Vistas fileju izkārto šķīvī kopā ar makaroniem (rīsiem utt.) un pārlej ar siera mērci un mazliet pārkaisa pāri paprikas pulveri, ja vēlas var arī vēl pārkaisīt nedaudz ar sarīvētu sieru.

Labu apetīti!
Uz augšu