Vīnes kanēļa kūka

2013. gada 24. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Laiks iemēģināt roku konditorejā! :) Cepam, cepam, neslinkojam!
Neaizmirsti gatavu kūku pārkaisīt ar pūdercukuru.
Pagatavošana
80 min
1. Rozīnes nomazgā ar karstu ūdeni, nosusina un rupji sasmalcina, pārlej ar rumu.
2. Mandeles sajauc ar cukuru, kanēli, kardamonu, citronu miziņu, rozīnēm, kas piesūcinātas ar rumu un saldo krējumu.
3. Marcipānu sagriež plānās šķēlītēs un pievieno klāt.
4. Biezpienam nospiež lieko šķidrumu un sajauc ar pienu, olu, eļļu, cukuru, vaniļas cukuru un cepamo pulveri, miltus, visu kopā samīca, līdz veidojas valkana mīkla.
5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
6. Mīklu izrulē uz miltiem apkaisītās virsmas, lai iegūtu apmēram 40X25 cm lielu taisnstūri. No garākās malas nogriež apmēram 2 cm platu strēmelīti.
7. Mīklu liek uz plāts, kas ieziesta ar taukvielām, uz mīklas liek marcipānu un mandeļu pildījumu.
8. Garākās malas uzrulē gandrīz līdz vidum. Mīklas strēmelīti sadala četrās daļās, liek šķērsam pāri kūkai un piespiež.
9. 50 - 60 minūtes cep cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā zeltaini brūnu.

Labu apetīti!
Uz augšu