Vīnes kanēļa kūka

4 1
Laiks iemēģināt roku konditorejā! :) Cepam, cepam, neslinkojam!
Neaizmirsti gatavu kūku pārkaisīt ar pūdercukuru.

Sastāvdaļas

  • Pildījumam:
  • 3 ēd. k. rozīņu
  • 3 ēd. k. ruma
  • 250 g maltu mandeļu
  • 50 g cukura
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 1 naža gals malta kardamona
  • 1 tējk. citrona miziņas
  • 5 ēd. k. saldā krējuma
  • 150 g marcipāna masas
  • Mīklai
  • 250 g vājpiena biezpiena
  • 435 g miltu
  • 100 g cukura
  • 6 ēd. k. piena
  • 1 ola
  • 1/8 l eļļas
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 paciņa cepamā pulvera

Pagatavošana

80 min.
  1. Rozīnes nomazgā ar karstu ūdeni, nosusina un rupji sasmalcina, pārlej ar rumu.
  2. Mandeles sajauc ar cukuru, kanēli, kardamonu, citronu miziņu, rozīnēm, kas piesūcinātas ar rumu un saldo krējumu.
  3. Marcipānu sagriež plānās šķēlītēs un pievieno klāt.
  4. Biezpienam nospiež lieko šķidrumu un sajauc ar pienu, olu, eļļu, cukuru, vaniļas cukuru un cepamo pulveri, miltus, visu kopā samīca, līdz veidojas valkana mīkla.
  5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  6. Mīklu izrulē uz miltiem apkaisītās virsmas, lai iegūtu apmēram 40X25 cm lielu taisnstūri. No garākās malas nogriež apmēram 2 cm platu strēmelīti.
  7. Mīklu liek uz plāts, kas ieziesta ar taukvielām, uz mīklas liek marcipānu un mandeļu pildījumu.
  8. Garākās malas uzrulē gandrīz līdz vidum. Mīklas strēmelīti sadala četrās daļās, liek šķērsam pāri kūkai un piespiež.
  9. 50 - 60 minūtes cep cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā zeltaini brūnu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize