Makaroni ar tomātiem siera mērcē

3 1

Sastāvdaļas

  • 400 g makaronu
  • 400 g vistas filejas
  • 250 g saldā krējuma
  • 1 neliels sīpols
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 liels miltains tomāts
  • 100 g sarīvēta siera - vislabākais Ementāles
  • 150 g parmezāna siera
  • 1 šķipsna/s muskatrieksta
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

20 min.
  1. Uzvāra bagātīgi daudz sālsūdens. Vāra makaronus kā norādīts uz iepakojuma.
  2. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu smalki sakapā. Nomizo ķiploka daiviņu.
  3. Katlā sakarsē sviestu, apcep tajā vistas fileju gabaliņus, kad vista mazliet apcepusies, pieliek sakapātus sīpolus.
  4. Kad vista un sīpoli izsutinājušies, piespiež klāt ķiploku.
  5. Pielej krējumu, uzvāra un lēni, apmēram 5 minūtes, vāra.
  6. Pa to laiku nomazgā tomātu, sagriež to nelielos gabaliņos, kātiņu vietu izgriež.
  7. Sarīvē abu šķirņu sierus, pēc tam iemaisa karstajā krējumā un uz nelielas uguns, ik pa laikam apmaisot, izkausē.
  8. Mērcei pieliek klāt sāli, piparus, rīvēto muskatriekstu un timiānu.
  9. Makaronus sietā notecina.
  10. Lielā bļodā makaronus samaisa ar siera mērci un sagrieztajiem tomātu gabaliņiem.
    Pasniedz ar svaigiem salātiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Elīna 2013. gada 28. jūnijs 11:44
Izskatās jau ļoti garšīgi
Iešu pakaļ produktiem . :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni