Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar tomātiem siera mērcē

2013. gada 24. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
20 min
1. Uzvāra bagātīgi daudz sālsūdens. Vāra makaronus kā norādīts uz iepakojuma.
2. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu smalki sakapā. Nomizo ķiploka daiviņu.
3. Katlā sakarsē sviestu, apcep tajā vistas fileju gabaliņus, kad vista mazliet apcepusies, pieliek sakapātus sīpolus.
4. Kad vista un sīpoli izsutinājušies, piespiež klāt ķiploku.
5. Pielej krējumu, uzvāra un lēni, apmēram 5 minūtes, vāra.
6. Pa to laiku nomazgā tomātu, sagriež to nelielos gabaliņos, kātiņu vietu izgriež.
7. Sarīvē abu šķirņu sierus, pēc tam iemaisa karstajā krējumā un uz nelielas uguns, ik pa laikam apmaisot, izkausē.
8. Mērcei pieliek klāt sāli, piparus, rīvēto muskatriekstu un timiānu.
9. Makaronus sietā notecina.
10. Lielā bļodā makaronus samaisa ar siera mērci un sagrieztajiem tomātu gabaliņiem.
Pasniedz ar svaigiem salātiem.

Labu apetīti!
Uz augšu