Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikantā liellopa gaļa ar makaroniem

2013. gada 24. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Ja liek čili piparus klāt, tad čili piparus gareniski pārgriež, izņem sēklas, pākstis pēc tam rūpīgi izskalo. Piparus nosusina, sagriezž sīkos gabaliņos un ieliek nelielā bļodiņā.
2. Ķiploku daiviņas nomizo un piespiež klāt pie čili pipariem.
3. Pielej arī 3 ēd.k. olīveļļas, sojas mērci un citronu sulu. Garšai pievieno piparus, kā arī 1 šķipsniņu kajēnas piparus, visu sakuļ.
4. Gaļu sagriež strēmelītēs un izklāj uz šķīvja. Marinādi pārle pāri gaļai, pārsedz un 30 minūtes marinē ledusskapī.
5. Katlā ielej bagatīgi daudz ūdens un vāra makaronus, ievēro norādījumus uz iepakojauma. Pēc tam tos izlej sietā un labi notecina.
6. Pannā kārtīgi sakarsē atlikušo olīveļļu. Gaļu izņem no marinādes, nosusina un, patstāvīgi maisot, krietni apcep karstajā eļļā.
7. Uzkaisa sezama sēkliņas un vēl brīdi visu kopā turpina cept.
8. Pēc tam pielej marinādi, 5 minūtes vāra.
9. Makaronus liek šķīvjos, pa virsu tiem pārliek gaļu. Virsū, ja vēlas, vēl var pārkaisīt kajēnas piparus.

Labu apetīti!
Uz augšu