Pikantā liellopa gaļa ar makaroniem

3 1

Sastāvdaļas

  • 400 g liellopa gaļas (no pleca gabala)
  • 250 g spirālveida makaronu
  • 2 zaļie čili pipari (ja vēlās pikantāku)
  • 2 ēd. k. sezama sēkliņu
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 5 ēd. k. olīveļļas
  • 3 ēd. k. sojas mērces
  • 1/2 citrona sula
  • Sāls
  • Pipari
  • Kajēnas pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Ja liek čili piparus klāt, tad čili piparus gareniski pārgriež, izņem sēklas, pākstis pēc tam rūpīgi izskalo. Piparus nosusina, sagriezž sīkos gabaliņos un ieliek nelielā bļodiņā.
  2. Ķiploku daiviņas nomizo un piespiež klāt pie čili pipariem.
  3. Pielej arī 3 ēd.k. olīveļļas, sojas mērci un citronu sulu. Garšai pievieno piparus, kā arī 1 šķipsniņu kajēnas piparus, visu sakuļ.
  4. Gaļu sagriež strēmelītēs un izklāj uz šķīvja. Marinādi pārle pāri gaļai, pārsedz un 30 minūtes marinē ledusskapī.
  5. Katlā ielej bagatīgi daudz ūdens un vāra makaronus, ievēro norādījumus uz iepakojauma. Pēc tam tos izlej sietā un labi notecina.
  6. Pannā kārtīgi sakarsē atlikušo olīveļļu. Gaļu izņem no marinādes, nosusina un, patstāvīgi maisot, krietni apcep karstajā eļļā.
  7. Uzkaisa sezama sēkliņas un vēl brīdi visu kopā turpina cept.
  8. Pēc tam pielej marinādi, 5 minūtes vāra.
  9. Makaronus liek šķīvjos, pa virsu tiem pārliek gaļu. Virsū, ja vēlas, vēl var pārkaisīt kajēnas piparus.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni