Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Maize ar sieru un lociņiem

2013. gada 18. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pašcepta maize ir garšīgi, bet ja to papildina siers un lociņi - izcili!
Pagatavošana
95 min
1. Miltus ieber bļodā, vidū iespiež bedrīti, iedrupina tajā raugu.
2. Uzsilda ūdeni, mazliet ūdens pielej pie rauga un kopā ar saujiņu miltu iemaisa ieraugu.
3. Pēc tam bļodu pārklāj ar dvieli un 15 minūtes atstāj siltā vietā rūgt.
4. Izkausē sviestu. Veidni ar noņemamām malām mazliet ietauko ar sviestu.
5. Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
6. Lociņus nomazgā un smalki sagriež.
7. Atlikušo ūdeni, atlikušo sviestu, sieru, lociņus, olas un sāli pievieno ieraugam un visu samīca gludā, valkanā mīklā.
8. Pēc tam mīklu no jauna pārsedz un aptuveni vēl 45 minūtes atstāj, lai rūgst, līdz mīkla palielinājusies apjomā apmēram 2 reizes.
9. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
10. No rauga mīklas izveido bumbu un ieliek veidnē, un cep apmēram 30 minūtes, cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
11. Lai pārbaudītu gatavību, ar koka irbulīti iedur maizes vidū. Ja pie tā mīkla nav pielipusi, maize gatava.
12. Maizi izņem no krāsns un atdzesē.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu