Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīsu sacepums ar malto gaļu un pupiņām

2013. gada 18. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Katlā uzvāra sālsūdeni un ieber rīsus. Uzliek vāku un uz nelielas uguns vāra rīsus gatavus, kā norādīts uz iepakojuma.
2. Tikmēr applaucē tomātus, novelk tiem miziņu, izgriež kātiņa vietu un sagriež tomātus mazos kubiņos.
3. Notīra pavasara sīpolus un sagriež ripiņās. Pupiņas izlej sietā, noskalo un labi notecina. Kukurūzu arī notecina.
4. Mozzarellas siera bumbiņas sagriež nelielos kubiņos.
5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
6. Pannā sakarsē eļļu. Malto gaļu ar sīpoliem sacep. Pieliek klāt rīsus un visu kopā mazliet pasautē.
7. Iespiež ķiploku. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
8. Piemaisa klāt pupiņas, tomātus, kukurūzu un Mozarellas sieru.
9. Ietauko sacepumu veidni un ieliekt tajā rīsus. Cep karstā cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
10. Pasniedz ar gardu mērci. To pagatavo vienkārši sajaucot kopā norādītās sastāvdaļas. Tā ir garšīga gan auksta, gan silta.

Labu apetīti!
Uz augšu