Zemnieku omlete

2013. gada 18. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Kartupeļus nomazgā, liek katlā, pielej tik daudz ūdens, lai kartupeļi būtu tik tikko pārklāti, uzliek vāku un vāra 30 minūtes.
2. Atdzesē, pēc tam nomizo un sagriež nelielos kubiņos.
3. Šķiņķi bez ādas sagriež sīkos kubiņos.
4. Papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež mazos kubiņos.
5. Pannā sakarsē eļļu, uz mazas uguns sacep tajā speķi.
6. Sīpolus nomizo, smalki sakapā un pieliek klāt.
7. Liek pannā paprikas un kartupeļu kubiņus, uzkaisa mazliet sāli un piparus. Lociņus sagriež.
8. Sakuļ olas, pielej pie tām pienu un pieber miltus, garšai pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
9. Visu sakuļ.
10. Pieliek klāt pusi no sagrieztajiem lociņiem un iemaisa.
11. Sakultās olas ar pienu ielej pannā, pannai uzliek vāku un uz nelielas uguns cep, līdz omlete sarecē.
12. Virspusei gan vēl ir jabūt diezgan pašķidrai. 12) Omleti noņem no pannas un pārkaisa ar atlikušajiem lociņiem.
13. * Klāt der tomātu salāti.
14. Labu apetīti!
Uz augšu