Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lēcu sacepums ar salami desu

2013. gada 18. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
90 min
1. Katlā uzkarsē lēcas kopā ar dārzeņu buljonu, līdz tas sāk vārīties, katlam uzliek vāku un ļauj lēcam uz lēnas uguns apmēram 30-40 minūtes uzbriest. Pēc vajadzības pielej klāt vēl mazliet ūdens.
2. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, liek citā katlā, pārlej ar ūdeni un katlā ar vāku aptuveni 10 minūtes vāra.
3. Puravus ar visām zaļajām daļām sagriež 1/2 cm biezos gabalos.
4. Burkānu nomizo un sagriež šķēlītēs. Dārzeņus pievieno kartupeļiem un visu kopā vāra 10 minūtes.
5. Kartupeļus un dārzeņus nokāš.
6. Pēc tam sajauc kopā ar vārītajām lēcām, pēc garšas pieliek sāli un piparus.
7. Desu sagriež plānās šķēlītēs un piemaisa klāt.
8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
9. Sakuļ olas ar krējumu un sieru, pievieno sāli un piparus, iecilā lēcas masā.
10. Maisījumu ieliek karstumizturīgā veidnē, liek uzkarsētajā cepeškrāsnī un cep sacepumu apmēram 40 minūtes 180 grādu temperatūrā.
11. Pētersīļus nomazgā, nopurina lieko ūdeni, smalki sakapā un pārkaisa pāri gatavajam sacepumam.

Labu apetīti!
Uz augšu