Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistu stilbiņi sinepju marinādē

2013. gada 18. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
55 min
1. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
2. Ieziež ar taukvielām cepamo trauku - plāti. 3) Vistu stilbiņus noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina un noņem ādu.
3. Ķiploku nomizo un caur ķiplokspiedi iespiež bļodā.
4. Pavasara sīpolus nomazgā, notīra un kopā ar zaļajiem lokiem sīki sasmalcina.
5. Pavasara sīpolus, kā arī tomātu pastas, sinepes, eļļu un čili mērci pieliek klāt pie ķiplokiem un labi samaisa.
6. Pēc garšas pievieno krietni daudz piparu.
7. Vistu stilbiņus uzliek uz cepamās plāts, apsmērē mazliet ar marinādi un cep apmēram 40 minūtes karstā cepeškrāsnī 160 grādos, līdz tie ir skaisti apbrūnējuši.
8. Cepšanas laikā ik pa laikam apgroza un apsmērē ar marinādi.
9. Ar smailu nazi iedur stilbiņu visresnākajā vietā. Ja iztek dzidra sula, stilbiņi gatavi.
10. Labu apetīti!
Uz augšu